Dé coach voor meer energie!

BULKDRINKEN

Boost je immuunsysteem

Bij elke slok (of hap) activeer je jouw immuunsysteem, door bulkdrinken gun je je immuunsysteem rust.

Bulkdrinken

Het lichaam bestaat – net als het aardoppervlak – voor het grootste deel uit water.

Dit is het transportmedium van voedingsstoffen naar weefsels en van afvalstoffen uit weefsels. Er is bijvoorbeeld water nodig voor de ontgifting in de lever (hydroxylatie).

Bij een tekort aan water worden afvalstoffen onvoldoende uit je lichaam verwijderd en in bind- en vetweefsel opgeslagen. Dit leidt op de lange termijn tot uiteenlopende klachten: van moeheid en jeuk tot hoofdpijn.

Het lichaam kan veel langer zonder voeding dan zonder vocht. Elke dag raak je vocht kwijt via de urine, ontlasting, huid en adem; gemiddeld tweeënhalve liter. De nieren kunnen de urineproductie niet stoppen – dan zouden ze beschadigen – dus te weinig drinken leidt altijd tot uitdroging. Het is van levensbelang dat je voldoende water drinkt, omdat de waterhuishouding een grote invloed op de gezondheid heeft.

Gun jezelf een leven vol gezondheid

Veel mensen drinken te weinig

Wanneer je te weinig drinkt, treedt je dorstprikkel niet meer adequaat op als je deze langere tijd negeert. Aan de andere kant lopen veel mensen de hele dag met een waterflesje waaruit ze honderd slokjes nemen. Dit drinkgedrag is ook niet optimaal en draagt bij aan de ontwikkeling van een overactief immuunsysteem in de darmen. Je drinkt namelijk geen steriel water, maar water waarin verschillende natuurlijke bacteriën aanwezig zijn. Telkens als je een slokje neemt, moet het immuunsysteem deze onschadelijk maken. Veelvuldig drinken kan – net als te vaak eten – tot laaggradige ontstekingen leiden, de oorzaak van vele westerse welvaartsziekten.

Dieren VS (oer)mens

Als we kijken naar dieren in het wild, zien we dat ze slechts enkele keren per dag – of soms per week – een drinkplaats opzoeken. Ze drinken heel veel water in één keer en vervolgen hun activiteiten. Dit drinkgedrag komt overeen met dat van de oermens, die had geen waterleiding. Hij kon op sommige momenten op de dag drinken en op andere momenten niet. Met andere woorden: drink veel, en stop als je verzadigd bent; dit wordt bulkdrinken genoemd. Het is ook handig voor mensen die er te weinig aan denken om geregeld water te drinken. Want je drinkt dus minder vaak, maar wel meer per drinkmoment.

Je leeft maar één keer, dus ga voor het beste leven!

Hoe werkt het?

Je hebt ongeveer 2 liter vocht nodig op een dag, drink op vaste momenten in bulk. Begin de dag met een bulkbeker lauw water, eventueel met een klein beetje citroensap of een theelepel appelazijn; dat stimuleert de maagzuurproductie en ondersteunt de zuurgraad in het lichaam. Als je meer dan een halve citroen in je water uitperst, kun je het water beter door een rietje drinken omdat te veel citroensap het gebit kan aantasten.

Drink liever niet te veel tijdens een maaltijd want dat kan de spijsvertering negatief beïnvloeden omdat het maagzuur en de spijsverteringsenzymen verdunt.

Luister naar je dorstgevoel en verwar het niet met honger. Als je een hongerprikkel met drie glazen water kunt wegdrinken, was het geen honger maar een tekort aan water.

Deze bekers hebben een inhoud van 500 cc water ofwel: wanneer je 1 beker drinkt, heb je al een halve liter vocht binnen. Je hoeft er dus maar 4 te drinken per dag!

Ook pasgeboren baby's drinken in bulk

Het resultaat

Jouw immuunsysteem (zesde zintuig)  komt tot rust en kan zich weer bezig houden met de afweer van micro-organismen (bacterieën, virussen, schimmels, parasieten), lichaamsvreemde stoffen en kapotte lichaamscellen.

Het verhaal achter de beker

Bulkdrinken hoort bij mijn leven sinds de start van mijn zoektocht naar een gezondere leefstijl. Dit vond ik in de kennis van Richard de Leth (oprichter OERsterk) middels zijn boeken. 

Ik merkte dat het bulkdrinken thuis geen problemen opleverde. Maar wanneer ik ergens anders was, waren er geen grote bekers tot mijn beschikking met als gevolg dat ik te weinig dronk.

Op een bepaald moment ging ik mijn enorme (bulk)beker overal mee naartoe nemen. Door de vele vragen over mijn beker én omdat ik merkte dat weinig mensen weten wat de voordelen van bulkdrinken zijn, ben ik mijn eigen bekers gaan ontwikkelen. 

De prachtige illustraties zijn gemaakt door Bonnie (www.vanbonnie.nl).
Onze samenwerking verliep zo fijn. Wij troffen elkaar vast niet toevallig. Haar creativiteit bracht mijn ideeën tot 4 unieke illustraties. Bijvoorbeeld de feniks die ik zelf geschetst had vertaalde zij op haar manier naar dit mooie ontwerp. 

Wat betekenen de afbeeldingen op de bekers?

Ontspanning

In het huidige, moderne leven zijn we inmiddels gewend aan het drukke leven met veel stress. Helaas is dit niet gezond voor ons en staat de pijler "ontspanning" dan ook op de eerste plaats wanneer we weer in balans willen komen.

De boom van deze afbeelding heeft ongeveer evenveel wortels als takken. Hij heeft dus goed de tijd genomen om te groeien en is dus in balans.

Herstel vindt plaats in rust. Het reduceren van chronische stress en het verbeteren van stressbestendigheid speelt daarom een belangrijke rol in de preventie en behandeling van klachten.

Deze boom symboliseert ontspanning in balans. Wanneer je uit deze bulkbeker drinkt, word je herinnerd aan ontspanning en kan een positieve uitwerking hebben op jouw dag.

Beweging

Te weinig bewegen door een zittende leefstijl is zeer schadelijk voor de gezondheid. Onderzoekers stellen zelfs dat langdurig stilzitten schadelijker is dan roken. Nederland is kampioen stilzitten; de gemiddelde Nederlander zit veel te lang.

Een zittend leven leidt tot een verminderde doorbloeding van allerlei weefsels, waardoor deze eerder een tekort aan zuurstof en voedingstoffen oplopen.

Mensen meer laten bewegen is misschien nog wel belangrijker dan mensen gezonder laten eten.

Door uit deze bulkbeker te drinken, word je herinnerd aan beweging. Het zal je stimuleren om vaker op te staan en meer te bewegen. Dit kan een positieve gedragsverandering veroorzaken.

Voeding

Vroeger aten mensen drie maaltijden per dag: Ontbijt, lunch en diner. Tussendoortjes namen ze niet of nauwelijks. Mensen waren gezond en slank en zij ontwikkelden pas op latere leeftijd chronische ziekten. Tegenwoordig eten veel mensen vijf of zes keer per dag. De gemiddelde moderne mens is veel minder gezond en wordt al op vroege leeftijd chronisch ziek.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat een lagere maaltijdfrequentie gezonder is dan een hogere maaltijdfrequentie.

Daarnaast is het natuurlijk van groot belang wát je eet. OERvoeding is evolutionair gezien het meest logische wat je kunt eten. Vermijd liever bewerkte voeding tot het minimum voor een klachtenvrij en gezonde leefstijl.

Wanneer je uit deze bulkbeker drinkt, zie je alle gezonde voeding op de afbeelding wat jou kan herinneren aan een gezonde maaltijd. Dit heeft weer een positief effect op jouw dag en leven!

Mindset

De natuur is één grote samenwerking. Dit is ook de reden waarom mindset een eigen beker heeft en wellicht misschien nog wel de belangrijkste pijler van OERsterk is.

Álles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht. De geest is alles. Wat we denken, dat worden we.'

-Boeddha-

Op de beker staat een afbeelding van de Feniks. De Feniks staat voor wedergeboorte en groei.

Deze bulkbeker zal je doen herinneren dat je elke dag opnieuw kunt beginnen en dat je gedachtes nét zo belangrijk zijn als je lichaam.

Bevorder jouw gezondheid en geniet van de vele voordelen van bulkdrinken

Start met het boosten van jouw gezondheid

Bekers in bulk

De weg naar een gezonde leefstijl voor jou
op aanvraag
  • Particulier of bedrijven
  • Vraag naar de mogelijkheden
  • 530 ml, 100% krasvast en vaatwasserbestendig
  • Hoge kwaliteit porselein, keramische transfer
Gezonde leefstijl

Veelgestelde vragen

Ja, bulkdrinken is voor jong en oud geschikt. 

Je kunt het beste (gefilterd) water of thee in je bulkbeker drinken. 

Vergis je niet hoeveel suiker er in allerlei dranken zitten:

Halfvolle melk = 2 suikerklontjes per glas

Fristi = 4 suikerklontjes per glas/pakje

Wicky = 4 suikerklontjes per glas/pakje

Chocomel = 5 suikerklontjes per glas/pakje

Milk and Fruit = 6 suikerklontjes per glas

Appel- en sinaasappelsap: 7 klontjes per glas/pakje

Coca Cola = 9 suikerklontjes per blikje

AA Drink = 18 suikerklontjes per flesje

Vermijd dus vloeibare calorieën in de vorm van vruchtensappen, frisdranken, melk of alcohol. Alcohol wordt in de lever omgezet in fructose, wat eveneens voor leververvetting zorgt. Drink vooral water, kruidenthee en soms een kop koffie of espresso.

Een tot drie koppen koffie per dag versterkt de gezondheid, maar een kan koffie heeft geen gezondheidsvoordelen en draagt bij aan uitdroging van het lichaam want koffie heeft een licht diuretisch effect. Dit betekent dat je nieren meer urine produceren waardoor je meer water dan normaal kwijtraakt. Het gevolg is dat koffie op celniveau water onttrekt, dus voor elke kop koffie moet je ter compensatie een glas water drinken. Drink bij stress liever ook geen koffie. De bijnier wordt bij stress belast, en koffie geeft extra prikkeling op dat orgaan. Het kan op de lange termijn tot overprikkeling of uitputting van de bijnier leiden. Drink een lekkere kop koffie omdat je ervan geniet, maar neem het niet als oppepper.

Jazeker, vul het contactformulier in. Ik neem dan contact met jou op voor een offerte.

Ja, zeker.

Je kunt een bulkbeker ophalen in Heerhugowaard (Noord-Holland). Of laten verzenden (kosten van het verzenden zijn voor je eigen rekening)

Ook leuk voor bedrijven!
Mocht je een werkgever hebben/ zijn die een leuk cadeau zoekt voor zijn/ haar klanten of werknemers, is de Bulkbeker een gezond idee!

Indien op voorraad, de volgende werkdag. Anders kan het maximaal 6 weken duren, vraag naar de mogelijkheden en de  beschikbaarheid. 

Heb je nog een andere vraag?

Vul onderstaand formulier in. Ik reageer binnen 48 uur op jouw vraag.

Boost jij ook je gezondheid?

Scroll naar top